Ce este un plan de dezvoltare personală?

0

Am auzit la toți oamenii de succes – fie că erau persoane publice, oameni de știință, actori, antreprenori sau medici – că disciplina este ingredientul cheie al unei vieți de succes. Acești oameni împliniți – și profesional, dar, mai ales, personal –  spun la unison că atunci când au vrut să-și atingă un obiectiv au făcut un plan de bătaie. Așa ar trebui să se întâmple și atunci când simți nevoia să te dezvolți personal.Să faci un plan de dezvoltare personală. Pentru a funcționa, acesta ar trebui să se muleze pe personalitatea voastră și să fie obiectivelor voastre personale, obiceiurilor, credințelor și stilului de viață. Dacă este făcut corect, va crea un impuls pozitiv pentru a vă dezvolta și a vă împlini visele!

În timpul vieții, cu toții am dezvoltat câteva idei în jurul cărora s-a format un set de credințe și valori. Uneori, aceste idei sunt pur și simplu greșite. S-ar putea să considerăm că sunt corecte datorită propriei experiențe de viață de până acum, dar de multe ori sunt foarte subiective și nu sunt un indicator real care să ateste faptul că toată lumea va experimenta același lucru.

Mulți dintre noi ajungem să dezvoltăm temeri care pot provoca blocaje în calea către succes. În acest sens, un plan bine structurat de dezvoltare personală vă veni în ajutor!

Sfaturi pentru a crea un plan de dezvoltare personală

Ieșiți din zona de confort – Un lucru care vă poate împiedica să atingeți succesul este să rămâneți blocați în zonele de confort. De exemplu, dacă nu ați vorbit niciodată în fața unui grup, de unde știți cu adevărat că nu vă place și/ sau vă temeți de vorbirea în public?

Un plan de dezvoltare personală vă poate ajuta să luați măsuri pentru a vă lucra la frica pe care ați dezvoltat-o.

Construiți-vă încrederea – Cu un bun plan de dezvoltare personală, veți reuși să vă creșteți în mod semnificativ încrederea în sine și prin urmare să ajungeți din ce în ce mai aproape de scopul propus. Pe măsură ce experimentați mai multă bucurie în viață, încrederea va deveni mai puternică și vă va permite să renunțați la unele temeri.

Conștientizarea de sine – Una dintre problemele pe care majoritatea dintre noi le avem este faptul că nu suntem conștienți de sine. Uneori este greu să ne uităm la noi înșine pentru a afla cum ne putem schimba sau cum ne putem îmbunătăți cariera, munca, afacerea, relațiile. Când devenim conștienți de faptul că noi suntem cei care facem lucrurile să se întâmple, brusc începem să le putem controla (deoarece ne reatribuim puterea, pe care de multe ori o oferim celor din jurul nostru, în mod eronat).

Un plan de dezvoltare personală vă va ajuta să identificați zonele care au nevoie de un plan B pentru a evita orice probleme și blocaje în vederea scopului pe care vă doriți să îl atingeți.

Confruntați-vă cu fricile – Unele frici ne sunt de ajutor. De exemplu, nu există niciun motiv să ieșim noaptea și să ne plimbăm în zonele întunecate ale orașului. Acesta este un exemplu de teamă inteligentă, care ne protejează.

Cu toate acestea, dacă vă este teamă de a fi judecați de cei din jur, este posibil să nu vă atingeți niciodată scopurile mult visate. Lipsa de încredere provoacă teama de eșec, care la rândul ei naște tendința de a nu acționa, în pofida ideilor și proiectelor pe care am vrea să le realizăm.

Un plan de dezvoltare personală vă va ajuta să realizați că acest lucru se întâmplă în mod conștient și vă va permite să creați pași pentru a combate această frică.

Când vă recunoașteți succesul și chiar și atunci când vă studiați eșecurile, veți fi mult mai pregătiți să experimentați din nou succesul. Un plan bine conceput de dezvoltare personală vă va ajuta să vă depășiți temerile, deoarece acesta este conceput pentru a vă ajuta să gândiți diferit și să găsiți resurse și soluții.

 

Până ajungeți la un consilier de dezvoltare personală, puteți să vă faceți singuri o analiză a punctelor tari și a punctelor slabe pe care să puteți construe planul de dezvloltare personală!

 

Photo by Austin Distel on Unsplash

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata