Relația cu tata: 5 nevoi ale unei fiice

0

Relația cu tata este cea care, așa cum am spus și în articolul anterior, relația care definește toate relațiile de iubire ale unei femei. Așa cum am scris aici, la tiparele de atașament, orice pui de om are nevoie să fie văzut, să fie alinat și să se simtă în siguranță în familia lui. Specialiștii au adunat cinci nevoi ale fiicelor în raport cu tatăl lor. Citește-le cu atenție și gândește-te dacă și tu le-ai simțit și ți-au fost împlinite.

 

 

Orice fiică are nevoie de iubirea necondiționată a tatălui care presupune ca acesta să-i arate dragostea și să-i fie alături fără să o judece chiar și în momentele în care nu se comportă cum și-ar dori el sau are un comportament social dezavuat.

Orice fiică are nevoie de un model masculin, pentru că “după chipul și asemănarea” tatălui își va alege partenerii. Prin urmare, dacă are un tată bun, afectuos, implicat, care o iubește necondiționat, nu o judecă, ci o sprijină, asta va căuta la partenerul ei. Evident, că și reciproca este valabilă.

Orice fiică are nevoie ca tatăl să se implice în viața ei, să fie interesat de pasiunile ei, să îi cunoască dorințele, aspirațiile, visurile și să fie parte din ele.

Orice fiică are nevoie ca tatăl să o sprijine în alegerile pe care le face, chiar dacă nu e întoteauna de acord cu ele. Atunci când se întâmplă acest lucru, fiica dezvoltă o puternică stimă de sine și o imagine de sine pozitivă. Ori, aceste aspecte sunt cruciale în relațiile ei viitoare.

Orice fiică are nevoie ca tatăl ei să-i fie confident, când ea alege să discute cu el subiecte personale. Adică are nevoie să știe că poate avea încredere în tatăl ei și că acesta o va trata cu respect și ceea ce vorbesc rămâne între ei doi.

 

 

Foto: Caleb Johnson pentru unsplash.com

Fragment din articol publicat în Cosmopolitan România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata