Podcast Eu și copilul meu marca Autism Voice

0

Viața alături de un copil special nu este deloc ușoară! Pe scurt, în plus față de un copil tipic, un copil special are anumite limitări impuse de tipul de dizabilitate. Ca părinte, pentru a recupera acel copil, pentru a-l integra în societate și la școală, te lupți cu un diagnostic sau mai multe, cu  un sistem medical, educațional, te lupți cu o întreagă societate. Și ai face orice să-ți vezi copilul că recuperează, că își depășește limitările, că este acceptat de cei din jur.

Ori, și pentru un părinte de copil special ziua are tot 24 de ore, 24 de ore în care acel părinte trebuie să se documenteze despre ce terapii sau ce terapeuți are nevoie cel mic, să-l ducă pe copil la terapii, să muncească pentru a avea bani pentru terapii, să facă recuperare acasă cu copilul, ca o continuare a terapiilor. Și, bineînțeles, că nu va mai avea timp pentru el. Timpul pentru el, ca părinte, este primul la care renunță.

În podcastul Eu și copilul meu la care am fost invitată de Nicoleta Mariana Orlea de la Autism Voice, am vorbit despre cât de important este ca tu, ca părinte de copil special sau tipic, să ai grijă de tine. În niciun caz nu e un gest egoist, ci cel mai altruist gest posibil. Având grijă de tine și de propriul echilibru mintal, și copilul tău va fi bine!

În podcastul Eu și copilul meu povestesc despre călătoria mea alături de #SuperMihai, băiețelul meu cu dizabilitate, despre cum, în disperarea de a-l „face bine” pe Mihai, am înțeles că, pentru ca el să fie bine, e absolut necesar ca și eu să fiu bine!

Află din podacst cum nu ar trebui să uiți de copilul tău interior, cum trebuie să-ți faci cadouri, să-ți oferi mici clipe de răsfăț, pentru a putea să te încarci cu energie, energie pe care, ulterior, să o oferi copilului tău special sau tipic!

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata